Tips från entreprenör som jobbar med stambyte i Stockholm

En entreprenör som jobbar med stambyte i Stockholm delar med sig av matnyttig information på sin hemsida. Till exempel får du tips kring hur du sköter hygien och tvätt under ett pågående arbete med stammarna. Du ges också information som gör dig som boende mer förbered i allmänhet, på vad som komma skall.

Att ordna alternativt boende

Det första firman för stambyte i Stockholm skriver om, är de alternativ man har vad gäller boende. Att ens lägenhet inte blir särskilt ”gästvänlig” medan arbetet pågår är ingen hemlighet. Damm flyger, verktyg låter och du kan inte använda vare sig vatten eller avlopp. Ibland kan du inte ens använda elen.

Under den här rubriken skriver de hyresvärden eller bostadsrättsföreningen ibland kan fixa ett annat boende under arbetets gång. Det är dock vanligt att man själv får ordna med det – till exempel tittar många på hotell eller boende hos familj eller vänner under en kortare period.

Glöm inte att besöka lägenheten

Även om du inte bor i lägenheten så kan det vara bra att besöka den regelbundet. Det kan till exempel vara för att:

  • Vattna växter
  • Hämta post.

Ett tips som firman för stambyte i Stockholm ger gällande posten, är att placera en låda i hallen där hantverkarna kan lägga breven, i väntan på att du hämtar dem. Något annat du kan göra är att beställa tillfällig eftersändning av Svensk Adressändring.

Det innebär en startavgift på 160 kr ink. Moms och en löpande kostnad på 125 kronor (ink. Moms) per vecka. Det här gäller för företag – för privatpersoner gäller en startavgift på 145 kronor och en löpande kostnad på 65 kronor per vecka.

Firman för stambyte i Stockholm tipsar om elen

Ibland kan elen stängas av under kortare eller längre perioder. Det innebär att elektronik i ditt hem som har ett regelbundet behov av ström bör flyttas till en annan plats. Ett exempel på det är akvarium. Stängs elen av under en längre period så kan maten i kyl och frys förstöras. Med framförhållning kan ni äta det som ni har på lager, så att det är så lite som möjligt när arbetet väl ska påbörjas. Det som finns kvar kan ni kanske flytta till en väns kyl och frys.

Publicerat i Ny