Catering med specialkost i Stockholm – finns det?

Det är tätt mellan cateringfirmorna i Stockholm och dom flesta har olika typer av mat på sina menyer. Men hur ser utbudet egentligen ut för den som vill beställa catering och äter någon form av specialkost?

Allergivänlig catering i Stockholm

Allergier är vanligt och för den som ska välja mat till en stor fest eller liknande är det viktigt att ta reda på om någon i sällskapet är allergiskt mot något. Många av dom firmor som erbjuder catering i Stockholm kan ordna med allergivänliga alternativ, om någon inte tål exempelvis nötter, skaldjur eller kärnfrukter.

För att veta säkert är det dock klokt att börja med planeringen i god tid. Se till att veta om eventuella allergier redan innan det är dags att boka maten – för att kunna dubbelkolla med den aktuella firman. Skulle dom inte erbjuda annat än det som faktiskt finns på menyn kanske det är värt att byta till en annan firma – alternativt ordna med specialkosten på egen hand.

Annan specialkost

Det är inte bara allergiska personer som äter specialkost – vissa väljer även att göra det av egen fri vilja. Det är till exempel inte ovanligt att vilja avstå produkter som kommer från djur och då kan utbudet av catering bli lite mer begränsat – men det finns. Det finns exempelvis firmor i Stockholm som erbjuder rätter för personer som äter:

  • Vegetariskt – Maten får inte innehålla några animaliska produkter förutom ägg och mjölkprodukter.
  • Veganskt – maten får inte innehålla några animaliska produkter över huvud taget.

Ett tips för dig som ska beställa catering, förutom att vara ute i god tid med att fråga om allergier och specialkost, är att välja någon form av buffé. Då brukar det finnas alternativ som passar för dom flesta – även vegetarianer och veganer.

Ett alternativ kan vara att fråga runt bland dom firmor som erbjuder catering om det går att lägga till ett par alternativ för specialkost i buffén, så att det finns mer för dessa personer att välja bland.

Sist men inte minst finns även firmor som uteslutande erbjuder vegansk och vegetarisk kost så finns många veganer / vegetarianer i sällskapet s kan någon av dessa bokas. Om inte annat kanske det är värt att göra en beställning från en ”vanlig” cateringfirma och en från någon som erbjuder specialkost.