Mobilabonnemang med fri surf – för vem?

Det finns många olika operatörer som erbjuder mobilabonnemang med fri surf, något som innebär att surfmängden är helt fri och inte begränsad. Med andra ord går det att bruka hur mycket surf som helst, till ett fast pris – men vem kan egentligen ha nytta av det, och vad är bra att tänka på innan ett sådant abonnemang tecknas?

Vem kan ha behov av fri surf i mobilen?

Ett mobilabonnemang med fri surf passar för många – men såklart inte för alla. Det är helt enkelt inte alla som har behovet av att kunna surfa helt obegränsat. Det första är såklart att fundera på hur mycket internet faktiskt används i mobilen – vilket ofta blir mer än man kan tro. De flesta apparna kräver internet och i ärlighetens namn är det ju väldigt lätt att fastna i ett evigt scrollande.

Att ”bara” surfa runt på olika webbsidor och i appar kräver dock inte så mycket surf – 100 GB kan till exempel räcka väldigt långt. Men för den som däremot streamar mycket material i videoformat, kommer göra av med desto mer.

Ett mobilabonnemang med fri surf kan alltså vara till nytta för den som verkligen använder sin telefon till det mesta – från vardagliga saker till att kolla film och serier där det inte finns tillgång till WiFi.

3 saker att jämföra för den som vill skaffa mobilabonnemang med fri surf

För den som bestämt sig för att skaffa fri surf finns ett stort utbud att välja bland. Antalet operatörer är många och det tillkommer fler titt som tätt – alla med erbjudanden och anledningar att kunderna ska välja just dom.

För att hitta det som passar bäst för en själv finns dock flera saker att jämföra men främst följande 3:

  • Pris – Som alltid vid någon form av köp är det värt att jämföra priser och när det kommer till abonnemang i allmänhet, och mobilabonnemang med fri surf i synnerhet, kan det skilja sig väldigt mycket.
  • Vad ingår? – Det är även värt att kolla vad mer som ingår gällande tjänster och service.
  • Täckning – Olika operatörer har olika täckning, beroende på vilken nät dom är anslutna till. För att kunna streama film och annat och för att verkligen kunna utnyttja surfen bör en operatör med bra täckning väljas.
Publicerat i Ny